Átadták a felújított általános iskolát a Heves megyei Gyöngyösorosziban. Az épület infrastrukturális fejlesztésének összköltsége mintegy 15 millió forint volt, amelyre 13 milliót nyert az önkormányzat. A támogatás hozzájárult a hátrányos helyzetű gyermekek még kulturáltabb neveléséhez, oktatásához, európaibb szintű felkészítéséhez, megkönnyítve ezzel beilleszkedésüket a társadalomba.

Gyöngyösoroszi a Dél-Mátra térség egyik hátrányos települése. A település általános iskolája 1955-ben épült, majd 1986-ban jelentős beruházásból, emeletráépítéssel bővült. Az iskola alaptevékenységébe tartozik az alapfokú iskolai nevelés-oktatás 1-8. évfolyamon, a cigány kisebbségi oktatás, a sajátos nevelési igényű tanulók integrált és speciális tantervű oktatása, valamint a napközi otthoni ellátás.

Az utoljára 25 éve felújított intézményre ráfért a csinosítás, hiszen kiszolgáló egységei elavultak, tönkre mentek, napi szintű javításra szorultak. Az új külső és belső nagyban segíti majd az ott dolgozó pedagógusok áldozatos munkáját a mindennapokban.

Forrás: Dél-Mátra Közhasznú Egyesület

Cikk megosztása