A Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület Kerkaszentkirályon tartott tájékoztatót a nyertes pályázatokról, amelyekre mintegy 300 millió forintot osztanak szét. Pál Zoltán, az egyesület vezetője elmondta, ezzel az eredménnyel ők a régió legaktívabb szervezete. Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) III. tengelyes pályázati alapjára négy kategóriában lehetett benyújtani az igényeket. Falumegújításra és -fejlesztésre csaknem 84, mikrovállalkozások létrehozására és támogatására mintegy 44, turisztikai tevékenységek ösztönzésére 56 és fél, vidéki örökség megőrzése címszó alatt pedig több mint 25 millió forintot fordíthatnak projektjeikre a pályázók. Összesen 209 millió forintot használhatnak fel. Az elnök azt is hozzátette, hogy szinte az összes beadott pályázatot – amelyek a formai követelményeknek eleget tettek – támogatni tudták.

A LEADER-programban, tizenegy kategóriában 93 és fél millió forintot osztottak ki. Erre a kiírásra 87 pályázat érkezett. Számuk azért ilyen magas, mert a körzetközponti szerepet betöltő, s ötezer főnél magasabb lélekszámmal bíró Lentiből csak erre az alapra lehetett jelentkezni.

Az 53 települést tömörítő Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület lefedi a teljes letenyei kistérséget, a lenti kistérség keleti részét, valamint három olyan kisebb település is tartozik hozzá, amelyek közigazgatásilag a zalaegerszegi kistérséghez tartoznak.

Forrás: Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület, Zalai Hírlap

Cikk megosztása