Kitörő lelkesedéssel, tapssal, hangos örömkiáltással vették birtokba a teskándi Csukás István Nevelési és Oktatási Gyermekközpont diákjai a megújult játszóterüket. „Folyamatosan fejlesztjük, felújítjuk az iskolát, az új játszótérrel egy régi álmunk vált valóra. Szerettük volna, ha a névadónk születésnapjára elkészül” – mesélte Várszegi János, a Teskándi Iskola Építéséért Alapítvány elnöke. „Jó látni, hogy mennyire örülnek neki a gyerekek. Az építéskor fontos szempont volt, hogy több korosztály is tudja használni az eszközöket a bölcsisektől egészen az általános iskolásokig. Igyekeztünk olyan játékokat beszerezni, amelyek nem csak szórakoztatnak, de az ügyességi készségeket is fejlesztik. Ilyen például a mászóka vagy a bordásfal. Természetesen minden teljesen biztonságos és megfelel az uniós szabványoknak” – folytatta az elnök. Hozzátette: a kiépítés megközelítőleg 450 ezer forintba került, míg a játékok összesen 1,6 millió forintot érnek.

Zalaegerszegen egy óvoda hívhatta ünnepségre a szülőket és az adakozókat. Felavatták a Szent Család Óvoda új udvarrészét, amely a szomszédos ház megvásárlásával került az intézmény birtokába. Az intézménynek azért volt szüksége a plusz épületre, mert egyre több szülő választja a keresztény nevelést biztosító óvodát gyermeke részére.

„A szemben lévő ház tulajdonosai két évvel ezelőtt kerestek meg bennünket azzal, hogy eladnák nekünk az épületet. Saját anyagi lehetőségeink alapján reményünk sem volt arra, hogy továbblépésünket és fejlődésünket ilyen módon biztosíthassuk” – idézi fel a kezdeti nehézségeket Kovácsné Ujj Andrea, az óvoda vezetője. „Sok, számunkra nagyon kedvező fordulat történt azonban időközben. Engedélyt kaptunk az önkormányzattól arra, hogy még egy csoportot indítsunk. Ennek megfelelően tavaly szeptembertől négycsoportos óvoda vagyunk, jelenleg mintegy száz kisgyermeket nevelünk. Mindemellett eredményre vezetett a társadalmi összefogás is. Zalaegerszegi és marli barátaink mellett az önkormányzat is segítségünkre sietett, így sikerült megvásárolnunk a szóban forgó házat. Zalaegerszeg önkormányzata húszmillió forintot biztosított a vásárláshoz, a vételárból fennmaradó hárommillió forintot pedig az intézmény gyűjtötte össze.

A ház belső átalakítása folyamatban van, várhatóan ősszel költöztethetik át az épületbe a közösségi funkciókat. Az udvart viszont már most birtokba vehették a gyerekek. Gyutai Csaba polgármester ünnepi beszédében azt hangsúlyozta, hogy a szeretetre épül az intézményben folyó nevelés, aminél nem is lehet fontosabb ebben az életkorban.

Forrás: Göcsej-Hegyhát Leader Egyesület, Zalai Hírlap

Cikk megosztása