A sportnak szenteltek egy teljes napot a Békés megyei Újkígyós központjában a hónap elején. A szombati nap délelőttje az általános iskolásoké volt, ahol futásban, távol- és magasugrásban, kislabda-hajításban, kosárra dobásban mérhették össze a tudásukat. Az eddigi gyakorlattól eltérően – a Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás segítségével – idén már a távolabbra eső Kétsoprony és Békéscsaba általános iskoláiból is érkeztek gyerekek. A délelőttöt egy közös ebéd zárta, amelyet az újkígyósi Soproni Ászok Söröző munkatársai készítettek el és szervíroztak a közreműködőknek.

A délután a bringásoké volt. Az első köröket az amatőrök, az általános iskolások különböző korcsoportjai tehették meg. Majd a profik következtek, akik egy 42 kilométeres távon mérhették össze erőnlétüket. Az indulók közül Lovassy Krisztián állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A délután további részét a foci töltötte ki: a tanárok és családtagjaik, valamint egy focistákból álló, újkígyósi csapat mérkőzhetett meg egymással. A „Futaváros” családi futásra szép számmal összegyűltek a kicsit és nagyok, akik együtt vágtak neki a különböző hosszúságú távoknak.
A napot a Kisvárosi Esték májusi programja zárta, ahol Szőnyi Ferenc, a 2010-es év Ironman-je mesélt életútjáról, sportsikereiről, egy-egy megmérettetés nehézségeiről. Aki ott volt, tanúsíthatja, hogy a sportot soha nem késő elkezdeni.

A lassan hagyománnyá váló rendezvényt már harmadik alkalommal szervezte meg a Fenntartható Térségéért Alapítvány.

Forrás: Kertészek Földje ACSE, ujkigyos.hu

Cikk megosztása