Több mint harmincmillió forintból újulhat meg a nagyegyházi Hangistálló, a munkálatokra százszázalékos támogatottságot nyertek a falumegújítási programban az üzemeltetők. Várhatóan teljes egészében megújul az épület külseje és környezete, de lesz, amihez nem nyúlnak: a létesítmény jellege, egyszerűsége megmarad, mint ahogy a hangulatát sem szeretnék megváltoztatni.

Teljes tetőcsere, a külső nyílászárók cseréje, víz- és hőszigetelés, járdák, parkolók építése, térkövezés, csatornázás, parkosítás – sorolta a támogatás révén megvalósuló munkákat Ribli Ilona, csellóművész, a Hangistálló Kulturális Rendezvényszervező Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője. „Ezeket fogjuk a pályázati pénzből megvalósítani, de saját forrásból és támogatók segítségével az épület belsejét is fejlesztjük. Mellékhelyiségeket is kialakítunk, ugyanis ez volt az eddigi legnagyobb hiányosságunk” – emelte ki a csellóművész. A tervek között szerepel egy szabadtéri színpad megépítése is, ehhez azonban újabb forrásra lenne szükség.
A Hangistálló a Vértes és a Gerecse hegység közötti völgyben, Nagyegyházán található. A színvonalas előadásokhoz méltó körülményekről eddig csak álmodoztak a szervezők, a LEADER-pályázaton elnyert támogatásból azonban ez most valóra válhat. „Az évek során akadtak olyanok, akik kezdeményezésünk sikerét különböző okokból megkérdőjelezték, de ez sem tántorított el bennünket attól, hogy folytassuk. Nemrégiben kaptunk tájékoztatást egy nyertes pályázatról, amely csak tovább erősíti bennünk a hitet, hogy ezen az úton kell tovább haladnunk” – magyarázta az ügyvezető.

Forrás: Völgy Vidék Vidékfejlesztési Közösség Közhasznú Egyesület, Helyi Téma

Cikk megosztása