Az elmúlt hónnapokban saját közmunkásokkal olyan tevékenység kezdődött a Komárom-Esztergom megyei Bakonysárkányon, amellyel új, a falu fejlődését és a lakosok kényelmét elősegítő létesítmények jöhetnek létre.

Az óvoda felújításának része a faelgázosító biokazán beépítése, amelyhez húsz köbméter fűtőanyagot már összeszedtek a közmunkások. Az önkormányzat a fűtőanyag termelés tekintetében kísérleti energianyár ültetvényt létesített, ezzel a megújuló energiaforrások tekintetében is előrelépett. Az ültetvény kettős célt szolgál, hiszen a temető és a később épülő futballpálya közé ültetett gyorsan növő fák szélvédettebbé teszik a köztemetőt is.

A kiközvetített közmunkások és közfoglalkoztatottak folyamatosan végzik a falu zöld területeinek nyírását, de továbbra is kérik a lakosságot, hogy akinek eszköze és lehetősége van, a háza előtti közterületrészt tegye rendbe, hogy a dolgozók elsősorban azokon a területeken tevékenykedhessenek, ahol az ott lakók nem tudják megoldani a fűnyírást. Az óvoda udvarán is építkezés kezdődött, elkerített rész készül az önkormányzati eszközök – traktor és egyéb szerszámok – biztonságos tárolására. Egy új kerékpártárolót is kialakítanak, hogy óvják az óvoda falait.

Forrás: Bakonyalja-Kisalföld Kapuja Vidékfejlesztési Egyesület, bakonysarkany.hu

Cikk megosztása