Putnik Lázár polgármester elmondta: „közel tízezren jártak a fesztiválon. Nagyon sokan akartak vásárolni a „névadó” sütiből, így volt, hogy szombaton akár egy órát is sorban kellett állni a rétesért. A süteményeket hét helyen árulták, így reggeltől-estig mindenütt süröghettek-foroghattak a „rétesmesterek”. Településünk egy különleges, a rétesfesztiválnak emléket állító képeslappal is készült az alkalomra. Aki a helyszínen adta postára küldeményét, azt szintén egy alkalmi, fesztiválos bélyegzővel pecsételték le.”

A legjobb réteskészítő címért 18 csapat szállt versenybe, a megmérettetés több szempontból is megkérdőjelezhetetlen nyertese a 73 éves, zsombói Marika néni lett, aki három aranyérmet hazavihetett.

Szerbiából és Romániából is érkeztek csapatok, de a versenybe beszállt Király László deszki, és Putnik Lázár újszentiváni polgármester is. A romániai Gottlob városából érkezők káposztaemberkékkel varázsolták el a zsűrit. Az öttömösiek spenótos-túrós, a Rádió Plusz versenyzői whiskys-körtés rétest készítettek, a Délmagyarország csapata almás rétest tett a döntnökök elé.

A vasárnapi réteskészítési bemutatónak is nagy sikere volt, és sok érdeklődőt vonzott a rétesevő verseny is. Kulturális programokban sem volt hiány, pénteken a Bódi Guszti és a Teknő, szombaton Balázs Pali, vasárnap, pedig a Neoton két frontembere, Ádám és Éva fergeteges koncertje keltett – a még csak ébredező tavasz ellenére is – igazi buli-hangulatot. A programsorozat összeállítói minden korosztályra gondoltak, a legkisebbek részére egész napos játszóházat nyitottak, amely osztatlan sikert aratott a gyermekek és a szülők köreiben egyaránt.


Forrás:
Déli Napfény Nonprofit Kft., ujszentivan.hu

Cikk megosztása