Idén is megrendezi KIFESZ Tavasz elnevezésű konferenciáját a Kistérségi Fejlesztő Szervezetek Országos Szövetsége (KIFESZ). Abban a reményben teszik ezt, hogy a rendezvény programja, illetve más szervezetek képviselőivel való találkozás és eszmecsere lehetősége előrelendíti a szolidáris és szociális gazdaság fejlődését Magyarországon.

A rendezvény aktualitását az adja, hogy a szolidáris és szociális gazdaság helyzete csak lassan halad előre. A kezdeményezések a szervezők szerint egymástól elszigeteltek és nem kapnak súlyuknak megfelelő figyelmet. A szolidáris és szociális gazdaság ügye szociálpolitikai, foglalkoztatási, közösségfejlesztési, ökológiai és helyi fejlesztési szempontból egyaránt fontos, így adja magát, hogy az említett területek civil szervezetei egyeztessék a témával kapcsolatos nézeteiket, törekvéseiket és összehangolják érdekvédelmi, illetve lobby tevékenységeiket.

Az összefogásnak különös aktualitást ad, hogy napjainkban formálódik a RIPESS (Szolidáris és Szociális Gazdaság Nemzetközi Hálózata) európai szervezete. Az alakulás időpontját és helyét az előkészítésben résztvevők 2011. szeptember 8-10-re, Barcelonába tűzték ki. Az előkészítő bizottságban a KIFESZ képviseletében Dr.G.Fekete Éva is részt vesz. Azért is szükséges a mostani egyeztetés, hogy hitelesen képviselhessük Magyarországot ebben a szervezetben.

Az országos platform szerveződése és a barcelonai találkozó előkészítése céljából rendezik meg a KIFESZ Tavasz keretében szervezett egyeztetést.

A május 31-i rendezvényre a mellékletekből letölthető regisztrációs lapon lehet jelentkezni.

Cikk megosztása