A LEADER-program pályázatán nyert uniós forrást játszótér-felújításra Öttevény önkormányzata. A csaknem nyolcmillió forintos beruházás mintegy öt és félmilliós uniós támogatással valósulhat meg. Az önkormányzat jelentősen bővítheti és új eszközökkel gazdagíthatja a Leneskerti utcában lévő játszóhelyet.

Király Péter polgármester elmondta: „jó helyük van itt a gyerekeknek és a játékoknak, de nem nyújtottak igazán változatos lehetőségeket az eszközök, ráadásul a kicsiknek valók megrongálódtak, ha nagyobbak használták azokat. Az önkormányzatnak tíz éve önerőből ennyire futotta, most viszont a támogatás révén látványos fejlesztést valósíthatnak meg a gyerekekért”. Be is kerítik a játszóteret és külön helyezik el az egészen kicsiknek és a nagyobbaknak való játékokat, utóbbiakat 14 éves korig használhatják. Új mászóházakat, hintákat, rugós berendezéseket, tornaeszközöket és korlátokat szerelnek össze.

Nemcsak a játszótér, hanem az iskola is támogatásban részesült. Az új számítástechnikai eszközöket már használhatják a gyerekek és a pedagógusok, a próbaüzem jól sikerült. A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program pályázatán csaknem nyolcmillió forintot nyert eszközfejlesztésre a település, így öt digitális tábla projektorral és laptoppal, kilenc számítógép-konfiguráció, valamint egy szerver került az oktatási intézménybe, így összesen húsz gépen oldhatnak meg egyszerre feladatokat a diákok.

Forrás: kisalfold.hu, Pannónia Kincse LEADER Egyesület

Cikk megosztása