Mintegy 38 millió forintból fejlesztették az informatikai infrastruktúrát a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskolában és tagintézményeiben – a Mezőnyárádi Szederkényi Anna Tagiskolában, a Sályi Gárdonyi Géza Tagiskolában, valamint a Vattai Szemere Bertalan Tagiskolában. A beruházásra az önkormányzat TIOP pályázaton nyerte az összeget. A pénzből számítógépeket és digitális táblákat szereztek be, amelyeket már üzembe is helyeztek. A projektzáró rendezvényt a hónap közepén tartották.

Az intézményekben összesen hetven darab iskolai PC számítógépet helyeztek el, és 25 tantermi csomagot építettek ki. Utóbbi interaktív táblával, projektorral és notebookkal segíti az oktatást. A modern számítógépes rendszer nyolcszáz diák tanulását segíti a jövőben – mondta Kirnyák András igazgató, projektmenedzser.

A Kossuth Lajos iskola 24 PC-t és tizenkét tantermi csomagot kapott összesen 15 millió forint értékben. A Szederkényi Anna Tagiskolának csaknem hat és félmillió forintért vásároltak 16 PC-t és négy tantermi csomagot. A Gárdonyi Géza tagiskola több mint hét és félmillió forintért kapott 19 PC számítógépet és öt tantermi csomagot. A Szemere Bertalanba mintegy öt és félmillióért vettek és helyeztek üzembe tizenegy PC számítógépet és négy tantermi csomagot. A projekt sikeres véghezviteléhez tartozik az is, hogy az intézmény valamennyi pedagógusa kötelezően tízórás helyi továbbképzésen vett részt, ahol megtanulták az interaktív táblák használatához szükséges ismereteket. A szakemberek szerint ezek az eszközök nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a tanulók még színesebben és sikeresen juthassanak új ismeretek birtokába.

Forrás: Dél-borsodi LEADER Egyesület

Cikk megosztása