A Hajdú-Bihar megyei Hajdúnánáson létesít új telephelyet a budapesti székhelyű KÉZMŰ Nonprofit Kft., amely többek között labdákat, sportruházatot, sporteszközöket, munkaruhákat, lakás- és konyhatextíliákat gyárt. A cég ezzel a lépéssel jelentős számú munkahelyet teremt a magas munkanélküliségi mutatókkal rendelkező városban. A cég első lépésben női konfekció készítésében 200-250 fő foglalkoztatását tervezi a hajdúnánási telephelyen, de a későbbiekben 400-500 fő foglalkoztatása is megvalósulhat.

Az októberben megválasztott új képviselő-testület egyik első intézkedéseként megvásárolta Hajdúnánás nagy múltú cégétől a városközpontban lévő, varrodaként működő ingatlanát. Ezzel a döntéssel akkor háromszáz ember munkahelyét mentették meg, és ez az ingatlan képezi a város és a vállalat közötti együttműködés alapját.

Hajdúnánáson kedvező körülményeket találtak az új beruházók, elképzeléseik találkoztak a város vezetésének munkahely-teremtési törekvéseivel. A kedvező infrastrukturális feltételek mellett a városban több évtizedes, erős hagyományai vannak a ruhakészítői szakoktatásnak, jól képzett munkaerő áll rendelkezésre a ruhaipar területén.

Már elkezdődtek az egyeztetések a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjával és annak Hajdúnánási Kirendeltségével a munkaerő kiválasztásáról, a szükséges átképzésekről és a megindulást segítő bér- és járuléktámogatásokról annak érdekében, hogy a megváltozott munkaképességű és tartósan munkanélküli emberek is be- és visszakapcsolódhassanak a munka világába.

Forrás: HA-VER Hajdúsági Versenyképesség Nonprofit Kft., hajdunanas.hu

Cikk megosztása