Megépült a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Baktalórántházán a kistérségi járóbeteg-szakellátó központ, amely az Európa Egészségház nevet kapta. Az új, 1500 négyzetméter alapterületű szakrendelő az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretein belül valósult meg, amelyhez az érintett települések által létrehozott Európa Egészségház – Baktalórántháza - Kiemelten Közhasznú Nonprofit Zrt. 95 százalékos támogatást kapott

A nagyszabású beruházás alapkőletételére 2010. május 18-án került sor. A műszaki átadásra nem kellett sokat várni, idén január 15-én az is megtörtént. A tervek szerint az orvosi munka szeptember elsejével kezdődhet meg. A szakemberek 14 szakellátó egységet alakítottak ki, de lesz lehetőség a továbbiakban fiziko- és mozgásterápiára, gyógytornára, valamint gyógymasszázsra is. Az épületben található három diagnosztikai műhely is - labor, röntgen, ultrahang.

Jelenleg a legfontosabb feladat az orvos-technológiai gépek, műszerek, eszközök és bútorok beszerzése. A szakellátó központ hozzájárul majd az egyik leghátrányosabb kistérségben élők esélyegyenlőségéhez.

Forrás: Közép-Nyírségért és Rétközért HACS

Cikk megosztása