A több mint kétszáz millió forint uniós támogatás a hozzáadott önerővel 276 millióra bővült, összesen ennyit költhetnek közlekedésbiztonsági fejlesztésekre és egy körforgalmi csomópont kiépítésére Körmenden, a Rába-parti városban. Uniós támogatással építik át a belvárosi Dr. Batthyány-Strattmann László és Bajcsy-Zsilinszky utcák által lefedett szakaszt is. A forgalmi rendet egy új körforgalom építésével alakítják át, négy ágon csatlakoznak majd az utcák.

„A nyugati ágon a Dr. Batthyány-Strattmann László utca, délről a Bajcsy-Zsilinszky utca, a keleti oldalon a Molnár Lajos utca kapcsolódik a körforgalomhoz” – tájékoztatták a Vas Népét a szakemberek. „Az északi ágon, ahol a kastély déli bejárata van, a tervezett útszakasz kapubejáróként üzemel majd, így ennek megfelelően alakítják ki.”

A Szabadság téren a már használható 94 parkolóhely mellé a Rákóczi úttól a Mónus Illés utcáig csaknem 130 új parkolóhelyet alakítanak ki. A most induló átalakítások érintik a Szabadság tér délkeleti oldalán jelenleg is üzemelő két autóbuszmegállót is.

A körforgalom egyik célja, hogy a Szabadság tér átépítése után is biztosítható legyen a helyi autóbuszjáratok akadálytalan közlekedése, megfordulása, ezért a megállóhelyeket is áthelyezik, gyalogos- és kerékpárutat építenek.

Forrás: vasnepe.hu, Vasi Őrtorony Közhasznú Egyesület

Cikk megosztása