Rövidesen megjelennek az Alpokalja-Ikva mente LEADER Egyesület 2011. évi LEADER pályázati kiírásai, amelynek során több mint 280 millió forint pályázható támogatási keret áll a térség települései, vállalkozói és civiljei számára.

A pályázatok beadási határideje: 2011. augusztus 15.

Az vidékfejlesztési egyesület munkaszervezete pályázati információs napokat, ingyenes pályázatíró szemináriumokat szervez ehhez kapcsolódóan májusban és júniusban. Az egyesület honlapjuk folyamatos figyelemmel kísérésére hívja fel a figyelmet, ahol mindenkor aktuális információkkal látják el az érdeklődőket.

Tervezett pályázati kiírások és a rendelkezésre álló támogatási keretek a következőképp alakulnak:

1. PRIORITÁS: Turizmusfejlesztés
1.1. Turisztikai és örökségvédelmi együttműködések kialakulásának és elképzeléseinek támogatása térségünkben (21 millió Forint)
1.2. A Kerékpáros Mintatérség és Naturama Túraútvonalak térségi program(ok)hoz kapcsolódó fejlesztések támogatása (30 millió Ft)
1.3. Helyi igényekre alapuló turisztikai kínálat fejlesztése és bővítése (70 millió Ft)

2. PRIORITÁS: Megújuló térség
2.1. Szemléletformáló, megújuló energiaellátást biztosító infrastrukturális fejlesztések, eszközbeszerzések támogatása a non-profit szférában (30 millió Ft)
2.2. Szemléletformáló, megújuló energiaellátást biztosító infrastrukturális fejlesztések, eszközbeszerzések támogatása a vállalkozói szférában (30 millió Ft)

3. PRIORITÁS: Élhető Falvak Hálózata
3.1. Kommunikációs-, kulturális-, szociális- és sport szolgáltatások elérhetőségének és minőségének javítása térségünkben (60 millió Ft)

4. PRIORITÁS: Helyi Termék Hálózat
4.1. Helyi termékek előállításához, értékesítéséhez kapcsolódó nagyprojektek támogatása (30 millió Ft)
4.2. Helyi termékek piacra jutásának ösztönzése (12 millió Ft)

Forrás: kisalfold.hu, Alpkalja-Ikva mente LEADER Egyesület

Cikk megosztása