Befejezték az újkígyósi egészségház felújítási munkálatait. A tavaly elkezdődött, több mint 55 millió forintos beruházás kormányzati és európai uniós forrásokból valósult meg. Az intézmény modernizálásával a kor követelményeinek megfelelő színvonalú egészségügyi ellátást biztosíthatnak a városban. A felújítással régi vágya teljesült a településnek, hiszen korábban több évtizedig jelentősebb korszerűsítést nem történt az épületen. Az egészségházat Latorcai János, az országgyűlés alelnöke adta át, aki kiemelte: mindez a hit ereje nélkül nem valósulhatott volna meg.

Csaknem félmilliárd forintból megújult és kibővült a mezőkovácsházi szakrendelő is. A beruházáshoz csaknem százszázalékos támogatást nyert a város, amely során felújították a meglévő szinteket és helyiségeket, valamint beépítették a tetőteret. Az épületet akadálymentesítették, korszerű eszközöket szereztek be. A fejlesztések révén a meglévők mellett ortopédiai, csecsemő- és gyermekgyógyászati, bőrgyógyászati szakrendelést is indítanak. Fejlesztik az ultrahang-diagnosztikát és az otthoni szakápolást.

Az önkormányzati tulajdonú, magánüzemeltetésű intézmény profilja gyógytornával és nappali kórházzal is bővül. Az épület avatásán beszédet mondott Erdős Norbert kormánymegbízott, Kovács József, a parlament egészségügyi bizottságának elnöke, valamint Turcsán Zsolt, Mezőkovácsháza polgármestere. Valamennyien hangsúlyozták, a fejlesztéssel javul a térségben élők egészségügyi ellátásának színvonala.

Forrás: Békés Megyei Hírlap, Kertészek Földje Akciócsoport Egyesület

Cikk megosztása