Csaknem 120 millió forintos támogatással, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség irányítása alatt működő Új Széchenyi Terv és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával nyílt meg a ceglédi inkubátorház május elején.

Mi az inkubátorház? Az inkubátor szóra sokaknak az üveggel lefedett csecsemőágy jut eszébe, amelyben mintegy védőburokban tartják a csecsemőt, amíg megerősödik. Az inkubátorház a kezdő vállalkozásoknak kínál ilyen védőburkot. Infrastruktúrát, számítógéppel, internettel ellátott irodát, jogi- és könyvelői segítséget, műhelyt, raktárt bérelhet itt kedvező áron az induló vállalkozás három évig. Ha megerősödik, önálló működésre lesz képes, ha nem, akkor viszonylag kis veszteséggel kiszállhat.

A május eleji megnyitón Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára az inkubátorházak nemzetközi történetéről, és a gazdaságban játszott szerepükről adott tájékoztatást, majd Földi László polgármester kifejezte reményét, miszerint az inkubátorház elősegíti a ceglédi és környékbeli építőipari vállalkozások fejlődését. Az inkubátorházat saját telephelyén hozta létre a ceglédi Agora Kft.

Az építkezés 2010 szeptemberében kezdődött, a már meglévő épületek felújítása mellett egy új irodaépületet is emeltek. Az ide települő építőipari vállalkozások bérelhetnek itt irodákat, raktárakat. Az irodaház mintegy ezer négyzetméter alapterületen 16 irodahelyiséget kínál a vállalkozásoknak. Irodahelyiségek, tárgyalók, valamint oktatásra alkalmas helyiségek állnak rendelkezésre, valamennyi irodahelyiségben telefonvonal és internet csatlakozás található.

Forrás: www.cegled.hu, GERJE-SZTŐK Helyi Vidékfejlesztési Közösség Egyesület

Cikk megosztása