Elkezdődtek a pedagógusok képzései, melyeket a pályázat benyújtásakor az iskola vezetése a fenntartóval egyeztetve tervezett meg.

A Csökölyi Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda 30.000.000,-Ft 100%-ban vissza nem térítendő támogatást nyert erre a célra.

A képzések megalapozzák az óvodából az iskolába való zökkenőmentesebb átmenetet. Az informatikai képzéssel támogatják a non-formális és informális tanulás elterjesztésének lehetőségeit, valamint a korszerű pedagógus munkát.

Az átfogó, minden érintettet magában foglaló fejlesztési folyamat részeként a pedagógusok a képzéseken elsajátított ismereteket kompetenciává érlelik a gyakorlati adaptálás, kipróbálás során, majd azt a szükséges korrekció után illesztik be a mindennapi nevelői munkába.

A pedagógusok nevelési módszertárának fejlődése segíti a tanulási utak kihasználását. Kialakul a kompetencia-motívumokra épített élethosszig tartó tanulás alapja. Létrejön a családok, a nevelőoktatók és az intézmények hatékonyabb együttműködése, az iskolán belüli és iskolán kívüli kapcsolatok és tevékenységek körében egyaránt.

Forrás: Somogyi Hírlap, Zselici Lámpások Vidékfejlesztési Egyesület

Cikk megosztása