Az ezeréves múlttal büszkélkedő település megújult intézményét több tízmilliós uniós támogatással mintegy ötvenmillió forintból korszerűsítették. Az infrastrukturális fejlesztések során akadálymenetessé alakították az épületet és annak környékét, valamint asztali számítógép használatával bővült a szolgáltatások köre. Az épület köré bástyafal épült, a tetőteret beépítették, a községháza pedig új rendezvényeknek és kulturális programoknak ad majd otthont.

Az ünnepélyes átadáson beszédet mondott Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, aki egyben a körzet országgyűlési képviselője is. Mint fogalmazott: ilyen kis közösségek mindennapjaiban a kulturális intézménynek meghatározó szerepet kell betöltenie. Igényes tartalommal való megtöltése azért fontos, hogy a község minden polgára megtalálja benne a neki szóló színvonalas és tartalmas időtöltést. A nemzeti színű szalagot Bikádi Károly László, Sóly község polgármesterével vágták át.

Ezt követően a miniszter tájékoztatta választói körzetében a lakosságot Sóly és Hajmáskér legégetőbb megoldásra váró feladatairól. Többek között Sóly községben az ezeréves fogadalmi templom felújítási munkáit, a 8-as számú főútvonal Veszprém és Székesfehérvár közti útszakasz új burkolattal történő megerősítését kell elvégezni és Hajmáskér-Sóly községek közti, úgynevezett nem egyszintű csomópont megépítését minél előbb meg kell valósítani.

Forrás: naplo-online.hu,balaton.vehir.hu, Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület

Cikk megosztása