Ujszászi Zoltán ezredes, az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka elmondta: intézetük készséggel áll az önkormányzatok rendelkezésére, amennyiben sikerül közös utat találni, hiszen a közhasznú munka a fogvatartottaknak is jót tesz és örömmel vesznek részt benne.

Dusnoki Csaba, Dunapataj polgármestere megkeresésére együttműködési megállapodást kötöttek, amely során harminc fogvatartott vett részt a Szelidi-tó körüli üdülőterület takarításában és rendbetételében. Az akció folytatása volt a hartai szeméttelepen végzett takarítás – idézte fel a program felélesztésének hátterét Ujszászi Zoltán. Az Állampusztai Büntetés-végrehajtási Intézet vezetője kiemelte, hogy közterület megtisztításán kívül is vannak biztató vetületei a rabok munkájának. Egyrészt, a büntetés-végrehajtás megjelenik az őt körül vevő környezetben, másfelől a fogvatartottak számára is pozitív élmény a feladat elvégzése. Az akció bővíti a fogvatartottak foglalkoztatási lehetőségeit is, attól függetlenül, hogy e tevékenység nem profitorientált.

A büntetés-végrehajtási intézet nyitott az új megoldásokra. Ha önkormányzatok felkeresik az intézetet, örömmel állnak azok rendelkezésére is amennyiben a településvezetőségek a jövőben ezt térítéssel finanszírozni tudják. Az elvégzett munka ugyanis az intézet költségvetését terheli, amelyet a végtelenségig nem szponzorálhat -mondta Ujszászi Zoltán.

Forrás: www.kalohirek.hu, Dunamellék Leader Egyesület

Cikk megosztása