Az idén először fogott össze Gárdony és Velence, a két velencei-tavi város, és közös pályázatukhoz nonprofit turisztikai kft-t alapítottak, hogy fejlesszék a Velencei-tavi turizmust. Ötletükhöz mintegy százmillió forint uniós támogatást nyertek még tavaly. Májustól olyan hirdető felületeken jelenik meg a Velencei-tó, amilyenekre eddig nem volt példa. Most először indul televíziós nyereményjáték a tóról, és ugyancsak először hirdetik májustól óriásplakátok és információs pihenőpontokon elhelyezett látványtérképek a tó kínálatát. Négyszáz órában ingyen angol és német nyelvoktatást kapnak az idegenforgalomban dolgozók.

A 2010-ben elnyert pénzt 2012-ig használhatják fel, de a közös cég május 2-án új pályázatot nyújtott be, amellyel a megkezdett feladatokat szeretnék tovább bővíteni – jelentette be pénteken Agárdon, a turisztikai fórumon Somossy Eszter turisztikai menedzser. Most 150 millió forintot igényeltek.

A gárdonyi önkormányzathoz pénteken jutott el a hír, hogy a Velencei-tó bejutott az öt legígéretesebb turisztikai térség pályázat döntőjébe. Közülük májusban választják ki a legígéretesebb magyar település címet. Az EDEN pályázatnak köszönhetően minden ország nyertes településéről az Európai Unió finanszírozásával többnyelvű tájékoztató film készül.

Forrás: v-to.inf, Velencei-tó Térségfejlesztő Egyesület

Cikk megosztása