A pályázat sikeres volt, az egész ország területéről összességében csaknem nyolcvan pályamű érkezett. Az alkotók között voltak amatőrök és hivatásos művészek is. A beérkezett pályaművek általában megfeleltek a pályázati kiírásban megfogalmazott szándéknak: mit értenek Abaúj térség alatt, és mit szeretnének elérni az egységes arculat, és megjelenés érdekében. (Abaúj térsége alatt az Abaúj-hegyközi, Encsi és Szikszói statisztikai kistérségek által alkotott területet értjük.) Előírás volt továbbá Abaúj történelmi múltjának, természeti és kulturális értékeinek megjelenítése, valamint az „Abaúj" név ábrázolása.

A szakmai értékelő bizottság elvégezte az értékelést, Kavecsánszki Gyula a zsűri elnöke részletesen indokolta a szakemberek döntését, akik több pályaművet javasoltak érdemesnek Abaúj prezentálására. Végül a bíráló bizottság hosszas vita és megfontolás után választotta ki a győztes pályaművet. A pályázati kiírásban foglaltaknak az a pályamű felelt meg leginkább, amely Abaúj történetiségét, a meghatározó Hernád folyó megjelenítését és a hármas egység ábrázolását mutatja be, és kompozíciójában, színeiben, egységében, kidolgozásában alkalmas a kiírók szándéka szerinti felhasználásra.
A győztes pályaművet Horváth Tímea a Magyar Képzőművészeti Egyetem ötödéves tervező grafikus szakos hallgatója készítette. Mivel a pályázat eredményének kihirdetése megtörtént, a logó szabadon felhasználható a térség valamennyi településén.

Forrás: Abaúj Leader Egyesület

Cikk megosztása