Mezőberény önkormányzata egy 2003-ban épült, jelenleg használaton kívüli, de jó állapotú irodaépület átalakításával tervezte a projekt megvalósulását. A Békési út 3. szám alatt található többemeletes irodaház működőképessé tételéhez az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap LEADER – Közösségi célú fejlesztés jogcímből mintegy 18 millió forint támogatást nyert az önkormányzat, amely összeg a beruházás nettó költségét fedezi.

Az önkormányzat elsődleges célja az volt, hogy a létesítmény már 2011-től ideális helyszín legyen korszerű oktatási, képzési programok lebonyolítására, egyúttal jól felszerelt és folyamatosan rendelkezésre álló irodai hátteret biztosítson a városban működő civil szervezetek számára. Így segítik a hátrányos helyzetű rétegek felzárkóztatását és a versenyképes tudás megszerzését.

A közbeszerzési eljárás után a kapott forrást teljes egészében a szükséges informatikai eszközök és bútorok beszerzésére fordították, az elengedhetetlen épület felújítási munkálatokat a kedvezményezett önerőből valósította meg. Megjavították a tetőt, a bádogozást, akadálymentesítettek és kifestettek.

A megvásárolt berendezési tárgyak révén egy kulturált, színvonalas és technikailag minden igényt kielégítő, jól felszerelt szolgáltató központot foglalhatnak el a békési kistérség nonprofit szervezetei és a velük együttműködő partnerek. A tervek szerint a helyi Körösök Völgye Akciócsoport szakmai fórumainak és egyéb rendezvényeinek is helyszíne lesz.

Forrás: Körösök Völgye Akciócsoport

Cikk megosztása