Összesen 91 millió forintot költöttek a csongrádi Mesevár bölcsőde felújítására, de a költségekhez a városnak csak tíz százalékkal kellett hozzájárulnia. Az önkormányzat 82 millió forintot nyert uniós pályázaton a kivitelezésre.

A munkálatokat tavaly októberben kezdték, és a kijelölt határidőre be is fejezték. Teljesen megújult és külső hőszigetelést kapott a bölcsőde három pavilonja, felújították a csoportszobákat, újjáépítették a vizesblokkokat, kicseréltek minden nyílászárót és már felszerelték az új radiátorokat is.

Az egyik pavilont akadálymentesítették. Ez nemcsak a bejárathoz vezető rámpa, hanem a kerekes székkel közlekedők számára használható mosdó megépítését is jelenti. A tisztiorvosi szolgálat előírásainak megfelelően modernizálták a konyhai részt és a kiszolgálóhelyiségeket. Nemcsak az épület újult meg, új berendezéseket, bútorokat is kaptak, amelyek egy része már a helyére került.

A bölcsőde, és a közvetlenül mellette lévő Delfin óvoda közös területén lévő folyosó alatt végigfutó hideg- és meleg víz, valamint a fűtés vezetékeit a nyári szünetben cserélik ki. A Mesevár bölcsödébe járó gyerekeket a felújítás idejére a bökényi tagintézményben helyezték el, ők várhatóan májustól foglalhatják el újra régi, ám mégis új helyüket.

Forrás: www.delmagyar.hu, Alsó-Tisza Vidék Fejlesztéséért Egyesület

Cikk megosztása