Fazekas Sándor miniszter úr és a tárca parlamenti államtitkára, Ángyán József ismertette a Vidékstratégia kidolgozásának célját és azt a folyamatot, amelynek eredményeként a minisztérium a magyar vidék fejlődését hosszú távon megalapozó stratégiai dokumentumot meg kívánja alkotni. Fazekas Sándor elmondta: a stratégiát a közös gondolkodás jegyében, a vidéki szereplőkkel együtt kívánják megalkotni.

A vidék fejlődése nem képzelhető el a foglalkoztatási helyzet gyökeres megváltoztatása nélkül, amelyben aktívan részt kell vállalniuk a vidéken élőknek – hangsúlyozta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Számos felszólalás és kérdés érkezett a közönség soraiból – elsősorban a tokaj-hegyaljai térség helyzetével, problémáival, kitörési lehetőségeivel kapcsolatban. A felvetésekre reagálva a miniszter úr elmondta többek között, hogy tervezik egy szőlészeti és borászati kutatással foglalkozó kutatóintézet újbóli megnyitását Hegyalján.

Fazekas Sándor az éjszakába nyúló fórum zárásaként valamennyi felvetésre külön válaszolt, amelyet a közönség kitüntető figyelemmel és tapssal ismert el. A program szervezői a még este negyed tízkor is szép számmal jelen lévő hallgatóságot és az előadókat is vendégül látták egy könnyű vacsorára, amelyet hegyaljai borokból és pálinkákból összeállított kóstoló egészített ki.

Cikk megosztása