Átadták április közepén a művelődési házból átalakított Integrált Közösségi és Szolgáltató Teret (IKSZT) a Zala megyei Surdon. A beruházást az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program támogatta csaknem 53 millió forinttal, a településnek ehhez semmit nem kellett hozzátennie.

Az akadálymentes IKSZT tetőterében oktatótermet, gyermek- és ifjúsági klubot, könyvtárat, internet hozzáférési lehetőséget, női és férfi öltözőt alakítottak ki. Az alsó szint színházteremként funkcionál. Az ünnepélyes átadáson Kanász János polgármester, valamint Göndör István és Zakó László országgyűlési képviselők vágták át a szalagot.
A régi művelődési ház mellett a Kastély tér is megújul. A 73 milliós rekonstrukcióra 59 millió forintnyi támogatást kaptak, a hiányzó összeget hitelből egészítik ki. A projekt során a Kastély térrel egy tömböt képező újtelepi rész is új aszfaltúttal gyarapodik, csakúgy, mint a Hősök tere. Összességében körülbelül ezer méter hosszúságú úthálózat épül, amelyet – a tervek szerint – az augusztusi falunap előtt adnak át.

Cikk megosztása