Lezárult a napokban a „Munkahelyi egészségfejlesztés Szarvas város önkormányzatának polgármesteri hivatalában” címet viselő, több mint nyolcmillió forint európai uniós támogatással megvalósult projekt. A projekt részeként elkészült a polgármesteri hivatal munkahelyi egészség- és cselekvési terve, s tizenkét közösségi egészségfejlesztő rendezvényt is tartottak. Ezeken a hivatal 57 munkavállalója vett részt.

A cél többek között a lelki egészség megőrzése, az öngondoskodás képességének fejlesztése, az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás népszerűsítése volt.

Békésen a népi kézműves mesterségek újraélesztésébe és népszerűsítésébe kezdett az önkormányzat. A város a napokban nyújtotta be szakmai programját, amely –kedvező elbírálás esetén – számos kézműves foglalkozásba engedne betekintést. Az érdeklődők a fazekasságtól a gyöngyfűzésen keresztül a kosárfonásig tucatnyi területen próbálhatnák ki magukat a kézműves egyesületek segítségével. A bemutató a Madzagfalvi Napok szeptember 2-4. közötti rendezvényein belül kapna helyet. A hagyományőrzést a békési önkormányzat évek óta támogatja.

Forrás: Körösök Völgye Akciócsoport Nonprofit Kft., Békés Megyei Hírlap

Cikk megosztása