Kívül belül megújult az 1977-ben épült Lurkó bölcsőde, amelyet eredetileg is negyven gyermek számára terveztek. A gyerekek korához igazodó – és a módszertani előírások figyelembevételével kiválasztott – játékokkal rendezték be azt a négy csoportszobát, amelyeket a közelmúltban alakítottak ki. A kiszolgáló helységek és berendezésük, a konyha, a tornaszoba is megújult, magát az intézményt pedig napelemekkel látták el. Az udvart parkosították és az uniós előírásoknak is megfelelő játékokkal szerelték fel. Minderre majd száznegyven millió forintot költöttek uniós pályázati támogatással. Ezzel a legkisebbek ellátására is felkészült a város.

"Albertirsa gyarapodó lélekszámú település, ahol a gyermeklétszám is folyamatosan nő. Ezért is fontos, hogy korszerű körülményeket tudjunk biztosítani az óvodai, iskolai és bölcsődei férőhelyeken” – fogalmazott Fazekas László polgármester.

A település önkormányzata tudatosan készült a gyermekek az oktatási-nevelési háttérének megteremtésére, bővítésére illetve korszerűsítésére. A fejlesztésnek köszönhetően mostantól összesen negyven gyermek édesanyja vállalhat munkát, hiszen a kicsik napközbeni elhelyezése megoldható. Ezáltal az intézmény alkalmazottainak száma hat fővel gyarapodott. Az országgyűlési képviselő Földi László üdvözölte a beruházást, de egyben sajnálatát fejezte ki, hogy sok szülő nem engedheti meg magának, hogy tovább maradhasson kisgyermeke mellett.

A megújult intézményt a történelmi egyházak képviselői áldották meg.

Forrás: GERJE-SZTŐK Helyi Vidékfejlesztési Közösség Egyesület, cegled.hu

Cikk megosztása