A Turizmus Desztináció Menedzsment (TDM) - szervezet kialakítását elősegítő támogató szakmai fórum kapcsán megrendezett összejövetelen Marton Balázs projektmenedzser és munkatársai, Mészáros Mónika, illetve Horváthné Csortán Krisztina voltak az előadók. A települések polgármestereinek meghívására nagy számban képviseltették magukat a helyi vállalkozók.

Az előadók leszögezték, hogy a helyi TDM szervezet célja a Kalocsa – Dunapataj – Hajós vonzáskörzeti turizmusban érdekelt szereplők összehozása. A konkrét együttműködések realizálása, a pályázatokra való aktív felkészülés és a térségi együttműködések hatékony elősegítése voltak az esemény témái.

Az előadók elmondták, hogy a helyi TDM szervezet fő feladata, hogy a turisták igényeihez alkalmazkodó fejlesztési irányokat meghatározza és biztosítsa azok megvalósulását. Fontos a vonzerőleltár készítése, saját honlap üzemeltetése, információs iroda működtetése.

A projektmenedzser úgy ítélte meg, hogy a jelen lévő vállalkozók megértették a TDM lényegét, és komoly fogadókészséget mutattak ezzel kapcsolatban. Ezt támasztja alá a kitöltött szándéknyilatkozatok magas száma is, amely előrevetíti, hogy a TDM szervezet megalapítása nem fog akadályokba ütközni. Marton Balázs összességében pozitívnak értékelte az elképzelés fogadtatását.

Forrás: Dunamellék LEADER Egyesület

Cikk megosztása