Nyolc települést, összesen 22 500 embert szolgál majd ki az a kistérségi járóbeteg-szakellátó központ, amelyet április 1-én adtak át a Hajdú-Bihar megyei Polgáron. A város közel egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a beruházáshoz. A megvalósításra és üzemeltetésre nyolc önkormányzat (Folyás, Görbeháza, Polgár, Tiszacsege, Tiszadob, Tiszagyulaháza, Újszentmargita, Újtikos) hozta létre a PÉTEGISZ Nonprofit Zrt.-t.
A heti kétszáz szakorvosi és százhúsz nem szakorvosi órával működő szakrendelőt a legmodernebb diagnosztikai és terápiás eszközökkel szerelték fel. Számos különböző gyógyászati ellátást – többek között ultrahang diagnosztika, terhes gondozás, szemészet, sebészet, ortopédia, kardiológia, neurológia, fül-orr-gégészet, urológia, csecsemő- és gyermekgyógyászati szolgáltatásokat, – biztosít, de általános labor, fizio- és mozgásterápia, gyógytorna is elérhető lesz a kistérségben élők számára. Az intézményben hat férőhelyes nappali kórház is működik.

A további tervekben otthoni szakápolás biztosítása, gyógyszertár létesítése is szerepel. „A szakrendelő közelebb hozza az egészségügyi szolgáltatásokat a betegekhez, akik a jövőben Polgáron vehetnek igénybe olyan rendeléseket, melyekért korábban Debrecenbe, Nyíregyházára vagy máshova messzire kellett elutazniuk” – hangsúlyozta Tóth József, a város polgármestere a Hajdú Online internetes hírportálnak.

Forrás: Hortobágyi LEADER Nonprofit Kft., haon.hu

Cikk megosztása