Országos szinten is kiemelkedő összegből, 1,2 milliárd forintból fejlesztheti a pályázatnyertes Somogy Megyei Önkormányzat a Térségi Integrált Szakképző Központhoz (TISZK) tartozó intézményeket.

A krúdysok a legmodernebb, uniós követelményeknek is megfelelő tankonyhai és tancukrászdai eszközöket vehettek át. Az informatikai fejlesztés révén a pincérek az ötcsillagos szállodák érintőképernyős technikai rendszerének megfelelő szoftvert használhatnak. A Baross többek közt új informatika tantermet rendezhetett be, a környezetvédelmi szakosok pedig egy meteorológiai állomást kaptak. A Baross környezetvédő technikusai - a Globe-világprogram tagjaiként - mérési adataikat a légkör változásait kutató kaliforniai egyetemre juttatják el.

Az iskolák mind nagyobb versengésében a somogyi TISZK az idei tanévre százötvennel tudta növelni tanulólétszámát. Különösen kiemelkedik a vendéglátásra és idegenforgalomra összpontosító siófoki Krúdy: az elmúlt három évben húsz százalékkal növelte létszámát, most több, mint kilencszáz diákot számlálhat.

Forrás: sonline.hu, Koppányvölgyi Egyesület

Cikk megosztása