Átadták a pályázati támogatással kialakított Integrált Közösségi és Szolgáltató Teret (IKSZT) Rábapordányban. Az IKSZT előnyeit a civil szervezetek is jól kihasználhatják majd, hiszen a közösségi tér különböző rendezvényeknek is ideális helyet biztosíthat. A beruházás összesen 23,5 millió forintba került, a támogatásra még 2008-ban pályázott a község, az önkormányzat ehhez a 25 százalékos áfát tette hozzá.

A támogatás állta a kivitelezés költségeit, az eszközbeszerzést, és a munkabért is, hiszen a fejlesztéssel egy alkalmazottat is foglalkoztathat a falu. A munkálatok tavaly júliusban kezdődtek meg, és augusztus elején értek véget.
A megszépült épületrész sokoldalú szolgáltatásokkal várja a helybelieket. Az önkormányzat az általános iskola épületének alsó szintjét alakította át, így létrejött egy olyan közösségi helyet takar, ahol olvasni, tanulni, internetezni, énekelni, és akár táncolni is lehet. Helyet kapott a családsegítő szolgálat, a falugazdász-iroda, kialakítottak egy civilszobát. A 90 négyzetméter alapterületű könyvtár és internetszoba két tanterem egybenyitásával valósult meg. Felújították a vizesblokkokot, akadálymentesítettek, nyílászárókat cseréltek, valamint korszerűsítették a fűtést.

A fejlesztésre nagy szükség volt, hiszen Rábapordányban eddig nem volt kultúrház. A kialakított helyiségeket mostantól minden érdeklődő használhatja, amivel erősíthetjük a helyi kötődést, a közösségbe tartozás érzését. A rendezvények szervezésénél a településen élők igényeit vesszük majd figyelembe, ötleteiket beépítve törekszünk arra, hogy az IKSZT minden korosztály számára kínáljon megfelelő programot” – mondta az átadáson Pásztorné Szakács Gabriella polgármester.

Forrás: Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület, kisalfold.hu

Cikk megosztása