A TIOP-1.1.1/07/1 kódszámú pályázat keretében megújult a nagyszentjánosi Hunyadi Mátyás Általános Iskola oktatási eszközparkja. Az önkormányzat nyertes pályázata jóvoltából a közel kilencmillió forintos, vissza nem térítendő támogatásból valósult meg az „intelligens iskola" – számolt be a fejlesztésről Németh Tamásné iskolaigazgató.

A projekt sikeres megvalósításának eredményeként szerverrel és tizennégy multimédiás munkaállomással gazdagodott az intézmény. Öt tanteremben pedig interaktív tábla, projektor és laptop segíti az ismeretszerzést a jövőben.

Az interaktív táblák szórakoztatóbb, kreatívabb oktatást tesznek lehetővé, elősegítik a problémamegoldást, a csoportmunkát. Az iskola nyolc osztályába járó 130 tanulót tizennégy pedagógus oktatja, az elmúlt években javuló szakos ellátottság mellett. A szülők kérésére az angol és a német a harmadik osztálytól választható nyelv lett. Jelenleg a diákok többsége az angolt választja, de ingyenes délutáni szakkör keretében lehetőség van a német nyelv tanulására is. Az önkormányzat messzemenően igyekszik biztosítani a modern oktatás feltételeit az intézmény számára: a képviselő-testülettel egyeztetve, jelenleg az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) keretében keresnek forrásokat a tornacsarnok és közösségi ház építésére, valamint energiatakarékossági beruházásra.

A nagyszentjánosi iskola nyolc osztálya egyébként felváltva használja az öt „aktív" tantermet, ahol a korszerű számítástechnikai háttér bővíti az egyes tantárgyak oktatásának módszertani lehetőségeit. Az informatikaterem délután is várja a gyerekeket és a helybelieket, akik több mint húsz számítógépet használhatnak tanuláshoz, ismeretszerzéshez vagy szórakozáshoz.

Forrás: Pannónia Kincse LEADER Egyesület, kisalfold.hu

Cikk megosztása