A rend fenntartása és a közbiztonság javítása érdekében három térfigyelő kamerát telepítettek Gárdony városközponti részén. Egy a Polgármesteri Hivatal tetejéről, egy másik az optikai üzlet és a fagylaltozó közötti villanyoszlopról, a harmadik pedig a gyógyszertár melletti oszlopról pásztázza az utcát.

A háromból az első kettő fix, a gyógyszertár közelébe felszerelt eszköz viszont 180 fokban mozgatható – segítségével a Szabadság Park teljes területe belátható. A kamerák megfigyelőállomása a Polgármesteri Hivatalban, a közterület felügyelő irodájában működik.

A térfigyelő kamerákra a közbiztonság növelése érdekében a gárdonyi polgárőrség pályázott. Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) LEADER pályázatán erre a célra több mint 2,8 millió forintot nyertek, jelenleg az ehhez kapcsolódó kifizetési kérelmek előkészítése zajlik.

A kamerák a nap 24 órájában rögzítik a felvételeket, a számítógép pedig 72 óráig tárolja azokat. A korszerű berendezések jó minőségű, éles képet tudnak rögzíteni nappal és éjszaka egyaránt.

A térfigyelő kamerarendszer üzembeállításától a bűncselekmények számának csökkenését várja az Önkormányzat, valamint a bűnüldözés segítségére lesz az elkövetők személyének felderítésében.

Forrás: Velencei-tó Térségfejlesztő Egyesület, lakevelence.com

Cikk megosztása