Kiköltöztetik a kicsiket a Győr-Moson-Sopon megyei Nyúl község óvodájából, mert közösségi házzá alakítják. De nem kell aggódni a régi létesítményből kiköltöztetett óvodások miatt, mert számukra korszerű, új intézmény épült sószobával, uniós előírásoknak megfelelő játszótérrel.

A régi óvodai épületben jelenleg a községi könyvtár működik, amely az átépítést követően is ott folytatja tevékenységét” – mondta el Schmiedt Henrik polgármester.

A felújítást bővítéssel kötik össze, megemelik és beépítik a tetőteret, így 290 négyzetméterre növekszik a jelenlegi kétszáz négyzetméteres, úgynevezett hasznos tér. A közösségi ház ad otthont a civil szervezetek programjainak, továbbá a könyvtári szolgáltatásoknak, s emellett lehetőség nyílik kiállítások, konferenciák megrendezésére is.

A beruházáshoz a vidékfejlesztési tárcától tavaly év elején 52 millió forint támogatást nyert el az önkormányzat. A képviselőtestület döntése értelmében a település csaknem negyvenmillió forintos önrésszel járul hozzá a munkákhoz.

Forrás: Pannónia Kincse LEADER Egyesület, MTI

Cikk megosztása