Az átfogó fejlesztések egyik legfőbb célja a turizmus fellendítése, az infrastruktúra korszerűsítése, valamint a szolgáltatások minőségének, és a vállalkozások versenyképességének javítása.

A kivitelezési munkák alapvetően két ütemben zajlanak, első ütemben a Városház utca, majd a Jurisics tér következik egészen a Táblaház utcáig. Második ütemben újul meg a Rajnis utca, Táblaház utca, Schneller utca. Ezzel párhuzamosan a Diák közben és a Várárokban is folynak majd munkálatok. A téren és a kapcsolódó utcákban többek között új csapadékvíz elvezető rendszer épül, valamint a meglévő szennyvíz hálózatot is átépítik. Az érintett területeken megújulnak a zöld felületek és új utcabútorokat is kihelyeznek. A munkálatok a Jurisics tér bazaltburkolatának bontásával már kezdetüket is vették.

A felújítás során a téren és a kapcsolódó utcákban faltól-falig elbontjuk a teljes meglévő pályaszerkezetet körülbelül ötven centiméter mélységben. Ezzel várhatóan a hétvégéig végzünk. A munkálatokba bekapcsolódnak régészek is” – foglalta össze az ütemtervet Szemes Tibor mérnök, a kivitelezés műszaki vezetője.

Az új csapadékvíz elvezető rendszer kiépítése, valamint a meglévő szennyvíz hálózat átépítése után sem pihennek a kivitelezők. A projekt tartalmaz ugyanis egy kisebb mértékű közvilágítás fejlesztést, locsolórendszer építést is. A munkálatok idejére ideiglenes forgalmi rendet alakítottak ki, ennek keretében csak korlátozott feltételekkel lehet majd a munkaterületre behajtani.

Mivel a munka jelentős részét régészeti szakfelügyelet, feltárás mellett kell elvégezni, a kivitelezés pontos ütemét hosszabb távon részletesen nem lehet meghatározni. A téren információs táblák segítik az eligazodást.

Forrás: UTIRO LEADER Egyesület, vasnepe.hu

Cikk megosztása