Angol társalkodó klubot indított a Hajdúvölgy- Körösmente Térség Fejlesztéséért Közhasznú Egyesület februárban. Céljuk egyrészt, hogy a Helyi Akciócsoport (HACS) területén dolgozók és vállalkozók nyelvi tudását fejlesszék. Másrészt segíteni szeretnének azoknak a fiataloknak, akiknek az angol nyelv ismeretének hiánya okoz problémát állások megpályázásakor.
Az első foglalkozáson a jelentkezők tudását mérték fel, majd két csoportot alakítottak. Mindkettőben tizenöten vesznek részt a foglalkozásokon csütörtök délutánonként. Az órákon adott témákkal foglalkoznak, és ezekkel kapcsolatos szituációkat gyakorolnak. Annak érdekében, hogy minél bátrabban megszólaljanak a résztvevők, időt biztosítanak nekik a felkészülésre. Ehhez szótárt és internetet is használhatnak, le is írhatják gondolataikat. Az órákat többek közt videók lejátszásával próbálják a szervezők érdekesebbé tenni.
A társalkodási klub foglalkozásai ingyenesek és a HACS munkatársai vezetik – kizárólag angolul. A visszajelzésekből arra következtetnek, hogy az angolul tudni vágyók szívesen járnak a klubba.

Forrás: Hajdúvölgy - Körösmente Térség Fejlesztéséért Közhasznú Egyesület

Cikk megosztása