Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program, LEADER sporthelyszínek fejlesztése és kialakítása célterület keretében nyert támogatásból sportöltözők újultak meg, sport és rendezvénytereket renováltak, s új edzőpályákat alakítottak ki. Az elkészült fejlesztések előnyeit iskolások és felnőttek egyaránt élvezhetik majd.

Több mint hétmillió forintos támogatásban részesült a Szomódi Sportegyesület, amely összeget a községi sportöltöző felújítására, és az asztalitenisz szakosztály fejlesztésére fordítottak. A sportöltöző korszerűsítés elkerülhetetlen volt, hiszen az épületet 1974-ben adták át, és azóta jelentős fejlesztés nem történt. A közelmúltban átadott beruházás révén akadálymentesítették az épületet, felújították a vizesblokkokat és kialakították a fűtési rendszert.
A sportegyesület asztalitenisz szakosztályának jelentős eszközfejlesztésre volt szüksége, hogy megfelelhessen a jelenlegi NB II-es bajnokság követelményeinek. Az uniós forrásból ütőket, hálókat, asztalokat, mezeket is beszereztek, amelyeket az edzéseken és a versenyeken mindenki ingyenesen vehet igénybe. A Szomódi Sportegyesület célja, hogy a fejlesztés által Szomód Község lakosságát minél nagyobb mértékben bevonják a sportéletbe.

Csókakő önkormányzata is sikeresen pályázott a községi sportöltöző felújítására az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretein belül, a Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség által. A támogatás összege meghaladja a hétmillió forintot. A község további támogatást nyert a Csókakői Várjátékokra, illetve a Csókakő értékei könyv és DVD kiadására. Közvetlenül a sportpálya mellett található a sportöltöző, amely több mint tíz éve épült. Állapota mára leromlott, külső-belső felújítása elkerülhetetlenné vált, így az épület új padlóburkolatot kapott, és rekonstruálták az elektromos hálózatot is.

A komplett sport és közösségi rendezvényteret újították fel Gánt községében, az ÚMVP keretében nyert közel ötmillió forintból. Beszereztek labdafogó hálókat, kapukat, kosárlabda palánkokat. A sportágnak megfelelő szabvány kültéri UV és időjárásálló felfestést is megvalósították, valamint különböző sporteszközöket is vásároltak – köztük futball-labdát, kézilabdát, kosárlabdát, és két garnitúra sportmezt. Lelátót és áramvételi helyeket alakítottak ki, így már lehetőség van a nagyobb rendezvények kihangosítására is. A nagyszabású események miatt hagyományos és szelektív hulladékgyűjtőket is telepítettek a sportpálya területére.

Ugyancsak sporthelyszínt tettek rendbe uniós forrás segítségével Vértestolnán. A helyi önkormányzat sikeresen pályázott az ÚMVP LEADER sporthelyszínek fejlesztése és kialakítása célterületben. Közel két és félmillió forintból új edzőpályát alakítottak ki a már meglévő futballpálya mellé. A fejlesztéstől a település sportéletének a fellendülését várják a vértestolnaiak, hiszen a régi pályát a helyi futballcsapat edzései miatt csak korlátozottan tudták igénybe venni. Az új helyszín a spontán önszerveződő sport és szabadidős tevékenységeknek is teret ad a jövőben.

A fejlesztések képekben alább, a Galériában láthatóak.

Forrás: Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség

Cikk megosztása