118 millióból újul meg a Kernstok villa Nyergesújfalun

Nyergesújfalu önkormányzata 99 millió forintot nyert a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség pályázatán a villa teljes körű külső- és belső felújításra, valamint az épület akadálymentesítésére. A projekthez szükséges 19 millió forintos önrészt Nyergesújfalu saját forrásból biztosítja.

A munkálatok tavasszal kezdődnek, a kivitelezés befejezési határideje pedig 2011. augusztus 31. A felújításhoz kapcsolódó, mintegy 30 millió forint értékű külső munkálatokat – így például a kertrendezést és a parkolók kialakítását – az önkormányzat finanszírozza.

Forrás: kekduna.hu

*

Folytatódik a közmunkaprogram a Pilisi Parkerdőnél

Ötvenöt közmunkást foglalkoztat idén a Pilisi Parkerdő Zrt. Az állami tulajdonban lévő erdőgazdaság a korábbi évekhez hasonlóan erdőművelési és parkerdő fenntartási munkákra alkalmazza a dolgozókat, akik a tervek szerint többek között 450 hektár erdő ápolásában, 80 kilométernyi sétaút karbantartásában és 200 hektárnyi terület megtisztításában vesznek majd részt. 2011-ben a 75 milliós állami támogatás mellé 7, 5 millió forint önrészt tesz a társaság a programhoz. A Pilisi Parkerdő Zrt. 2004 óta közel 700 közmunkást foglalkoztatott.

Forrás: kekduna.hu

*

Gőzerővel zajlik a kesztölci Egészségház kialakítása

Az 55 millió forintos beruházás jelentősen növeli majd az egészségügyi alapellátás színvonalát a községben. Az intézmény kialakításával egy helyen válik elérhetővé a háziorvosi és gyermekorvosi rendelő, a védőnői szolgálat, a fogorvosi rendelő és a gyógyszertár Kesztölcön. Az épületet akadálymentesítik is. A munkálatok a tervek szerint augusztus végén fejeződnek be. A projekt a Közép-Dunántúli Operatív Program pályázatának köszönhetően, az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg a Szent Kelemen téren.

Forrás: kekduna.hu

Forrás: "Duna-Pilis-Gerecse" Vidékfejlesztési Egyesület

Cikk megosztása