A térség termelői és kézművesei mutatták be termékeiket Bugyin az I. Dél-Pest Megyei Amatőr Bor, Pálinka Versenyen és a Magyar Élelmiszerek Kiállításán. A vendégek az italok ízlelése mellett különleges mézeket, sajtokat, sonkát és kolbászt is kóstolhattak a Forster Vadászkastélyban.
Esztétikai élményt a helyi keramikus, fafaragó, gyöngyfűző, goblen és kovácsoltvas munkák tárlata nyújtott.
A környék lelkes termelői egy fehérbort, öt vörösbort és huszonegy pálinkát neveztek a versenyre. Petzold Attila sommelier szerint ezek a borok meglepően jó minőségűek voltak, országosan is megállnák a helyüket. A pálinkák esetében lepárlási hibákra hívta fel a figyelmet a szakember, ami első sorban a bérfőző mestereknek róható fel. A borok közül Kosztolányi Zoltán Aletta Cuvée-je, a pálinkáknál pedig Szebedinszki János Turán szőlő pálinkája érdemelte ki a legjobbnak járó díjat. A verseny után bográcsban készült szürkemarha pörköltet falatozhattak a látogatók, miközben a Geredesits Irén és Balogh László, a Honvéd Művészegyüttes szólistái szórakoztatták a közönséget. Ebéd után moldvai csángó ritmusokra perdülhetett táncra a vendégsereg.
Forrás: Parlagi Virág (Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója)
Fotó: Csányi István