Több mint háromszázmillió forintos támogatást nyert a Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ Kalocsai Kirendeltsége. A forráshoz a „Decentralizált programok a hátrányos helyzetűek foglalkoztatására” elnevezésű európai uniós pályázatnak köszönhetően jutottak hozzá.

Összességében több mint négyszázhuszonnyolc regisztrált álláskeresőnek adtak esélyt a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében.

A kitűzött cél az volt, hogy az érintettek legalább hatvankét százaléka részesüljön képzésben, és azoknak legalább kilencven százaléka sikeresen be is fejezze. A statisztikák szerint jelenleg több mint nyolcvan százalékuk teljesítette sikeresen a programot. Közel negyven százalék azok aránya, akik a kilépést követően foglalkoztatásba kerültek. "Több mint kétszázhatvan ügyfelet támogattunk a képzettség megszerzésében és kétszázharmincat az elhelyezkedésben" – mondta el Kollár Péter kirendeltség-vezető. Hozzátette, száztizenkét főről már biztosan tudják, hogy az elmúlt fél évben folyamatosan volt munkaviszonya. A program eredményességét az önkormányzatok, civil szervezetek, munkáltatók és álláskeresők összefogásának tulajdonítja Kollár Péter.

Forrás: Dunamellék Leader Egyesület

Cikk megosztása