Több mint négyszázhatmillió forint uniós támogatást kapott mészoltó üzem létesítésére a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszafüreden a GSV Kereskedelmi Kft. A beruházás, amely csaknem 815 millió forintba került, az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, a Gazdasági Fejlesztési Operatív Program támogatásával valósult meg. A telepet február 24-én adták át hivatalosan.

Vincze János, a cég vezetője a nyitóünnepségen részletesen beszámolt a ráfordításokról. A fejlesztés részeként egy 320 négyzetméteres gyártócsarnokot, és egy 2350 négyzetméter alapterületű árutároló csarnokot húztak fel a volt téglagyár szomszédságában. Emellett modern gyártósort, vödrös és zsákos csomagológépeket, különböző anyagmozgató berendezéseket, eszközöket is beszereztek.

Az üzem tervezett termelési volumene harmincnyolcezer tonna oltott mész lesz, amelyet a piac igényeinek megfelelően csomagolt formában – ötven kilogrammos zsákok, és húsz kilogrammos vödrök – értékesítenek majd. Vincze János kiemelte: az új létesítmény a hátrányos helyzetű tiszafüredi kistérség foglalkoztatási gondjait is enyhíti, mert a telepen tizenöt ember munkájára van szükség.

Forrás: Tisza-Tó Térsége Leader Egyesület, Tiszafüred városi közéleti lap III. évfolyam 3. szám

Cikk megosztása