Mintegy harminc egyetemi hallgató látogatott el a február végén a Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézetbe (VKSZI). A Corvinus Egyetem másodéves, vidékfejlesztést tanuló diákjai bepillantást nyerhettek az intézet működésébe, így első kézből tapasztalhatták meg a szakterületükön folyó munkát. A látogatás célja, hogy a hallgatók az elméleti tudás mellett gyakorlati ismereteiket is bővítsék, valamint megismerjenek olyan intézményeket, munkaköröket, ahol a diploma megszerzése után elhelyezkedhetnek.
„Nagyon fontos, hogy az egyetemisták és főiskolások már a diákéveik alatt is tapasztalatokat szerezzenek, hiszen így sokkal könnyebben tudnak érvényesülni a jövőben, a munka világában” – hangsúlyozta köszöntőjében Eperjesi Tamás, a Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet (VKSZI) vidékfejlesztési és szaktanácsadási igazgatóságának igazgatója. „Örömmel fogadunk látogatókat, hiszen ezzel mi is lehetőséget kaptunk arra, hogy találkozhassunk az esetleges utánpótlással” – tette hozzá Wayda Imréné, a VKSZI képzési igazgatóságának igazgatója. Az intézménylátogatás alatt az intézet munkatársai bemutatták a VKSZI működését és feladatait, így a napi munkába, ügyintézésekbe is bepillanthattak az egyetemisták.

A diákok az intézet bemutatása mellett részletes tájékoztatást kaptak a Leonardo da Vinci mobilitási programról és azokról a külföldi farmgyakorlati lehetőségekről, amelyek kitűnő lehetőséget biztosítanak a fiataloknak szakmai tapasztalatszerzésre. Az egyetemisták megismerték az agrár-szaktanácsadás és gazdaképzés intézményi hátterét, a támogatott képzések típusait, a képző szervezeteket és az oktatók képzését is. Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat kommunikációját is bemutatták az intézet munkatársai, továbbá a LEADER Helyi Akciócsoportokkal való kapcsolattartásról is információhoz jutottak a hallgatók.

Cikk megosztása