Mintegy tizenötezer érdeklődő látogatott el az első Kézműves Magyar Ízek Vásárára, amelyet február 11-13 között tartottak Budapesten, a Millenárison. A Vásár fővédnöke Schmittné Makray Katalin volt.

A rendezvényen a vendégek végigkóstolhatták hazánk legkiválóbb kézműves gasztronómiai specialitásait, többek között különböző sajtokat, kolbászokat, mézet, csokoládét, bort és pálinkát kínált a több mint száz kiállító. A vásárlók szavazhattak is kedvenc termelőjükre, a legnépszerűbb, a gombakészítményeket és gyümölcslekvárokat előállító, aggteleki Koltay házaspár lett.
Koltay Krisztina és Koltay Gábor családi vállalkozásában hat éve foglalkozik helyi termék előállítással Aggteleken. Gombát és erdei gyümölcsöket gyűjtenek, amelyeket hagyományos módszerekkel dolgoznak fel. A különböző erdei gombákat fagyasztják, konzerválják vagy megszárítják, az erdei gyümölcsökből pedig lekvárt készítenek.

Forrás: Borsod-Torna-Gömör Egyesület

Cikk megosztása