Csaknem 73 millió forinttal támogatja az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Programja a hajdúböszörményi Bethlen Gábor Általános Iskola fűtésrendszerének korszerűsítését.

A helyi önkormányzat még 2009-ben pályázott, az előzetes becslések szerint a beruházás költsége eléri a 95 millió forintot. A fejlesztés kiterjed az 1981-ben átadott főépület és tornaterem utólagos hőszigetelésére, a kazán és a melegvíz tároló cseréjére, valamint a kazánház rekonstrukciójára. Az új nyílászárók felszerelését már megkezdték, de kicserélik a radiátorok szelepeit is. Az energetikai számítások alapján a beruházással várhatóan közel felére csökken majd a főépület gázigénye. A munkálatok befejezését augusztusra tervezik.

A kerékpárút-hálózat bővítésére is nyert pályázatot Hajdúböszörmény önkormányzata, a támogatás összege meghaladja a 288 millió forintot. A beruházást 310 millió 500 ezer forintra becsülik. A projekt befejezését augusztus 31-re tervezik, de az önkormányzat határidő hosszabbítást kért. A pályázat szerint kerékpársávot kap a Téglási és a Korpona utca, a Kálvin tér a Korpona és a Kossuth utca között, valamint az Árpád, az Újváros, a Baltazár Dezső és a Kossuth utca.

Forrás: Szabadhajdú Hetilap

Cikk megosztása