Az Európai Bizottság első alkalommal vesz részt a 2011-ben 29. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállításon, Magyarország vezető mezőgazdasági vásárán, amely 2011. január 26-tól 29-ig lesz megtekinthető, Budapesten.

Január 26-án, 14 órakor Dr. Neszmélyi Athéné mutatja be a Bizottság „A KAP jövője 2020-ig…” című közleményét a G pavilon Fórum színpadán. A KAP 2013. évi reformjának időszerű témáját érintő prezentációt nyílt vita követi.

Január 27-én, a vidékfejlesztés kerül a figyelem középpontjába, díjnyertes vidékfejlesztési projektek bemutatásából álló egész napos programsorozat keretén belül. Az Európai Unió támogatásában részesült projektek témái az állattenyésztő gazdaságok modernizálásától az energiahatékonyságig terjednek.

Január 28-án a minőségi helyi termékek kerülnek előtérbe. A nívós termékek (a magyar méz, a pálinka és a hagyományos receptek alapján készített hústermékek) előállítására összpontosító projektek vezetői a nap folyamán, a stand területén válaszolják meg a finanszírozási támogatást elnyerni kívánó gazdálkodók kérdéseit. Számos ösztönző jellegű konkrét projekt bemutatására, valamint az európai minőségtanúsítási címkével rendelkező Csabai, illetve Gyulai kolbász kóstolására kerül sor.

Az Európai Unió standjánál az Európai Bizottságot, annak magyar tisztségviselői képviselik, akik tájékoztatást nyújtanak a látogatóknak az Európai Unió mezőgazdasági és vidékfejlesztési politikájáról.
A kiállítás szervezői könnyedebb programokról is gondoskodtak; megrendezésre kerül egy kvíz játék azon látogatók számára, akik tesztelni kívánják a mezőgazdasággal és az Európai Unióval kapcsolatos tudásukat. A játék során jól teljesítők nyereményre számíthatnak!

A Bizottság standjánál az Európai Unióban jelenleg aktuális mezőgazdasági témákról szóló kiadványok széles választéka is elérhető lesz.

További információért lépjen kapcsolatba Nikos Chatzoudis-szal a következő elérhetőségeken:
e-mail: [email protected]
tel.: +32 2 29 85526.

Cikk megosztása