Kommunikációs tréninget szervezett az MNVH és a VKSZI 12 észak-magyarországi, közép-dunántúli és nyugat-dunántúli HACS számára a balatonfüredi Hotel Parkban. Nekünk adatott meg az a nem mindennapi lehetőség, hogy elsők között vehettünk részt ilyen jellegű képzésen. Szubjektív beszámoló a Szigetköz - Mosoni-sík LEADER Egyesülettől.

Nem csoda, hogy nagy izgalommal és várakozással tekintettünk a program elébe. Miután 3-3 percben mindenki elmondta magáról és az általa képviselt térségről a fontosnak tartott információkat, profi szakemberektől hallhattunk újdonságokat. Az első napon Csekő Melinda jóvoltából megismerkedtünk a kommunikációs technikákkal, csatornákkal, azok helyes és hatékony alkalmazásával, Papp Mária előadásából pedig a rendezvényszervezés ABC-jével. SWOT-analízist készítettünk, Hatalom-Érdek mátrixot állítottunk össze, melyek fontos titkokat tártak fel előttünk saját HACS-unk vonatkozásában. A téma érdekessége és aktualitása mellett a programot egy percig sem éreztük megterhelőnek.

A vacsorát követően nem volt kérdés, hogy Füred legjobb cukrászdájában egy desszert erejéig „feldobjuk a hangulatot”. Zsuzsa csokitortát rendelt, Judit egy „méretes süteményt" fogyasztott, néhányan forralt borral, Árpi „Orgazmus-koktéllal” emelte az est hangulatát, jómagam pedig egy hatalmas adag vaníliafagylalttal koronáztam meg a finom vacsorát.

A novemberi, tavaszt idéző éjszakában kisétáltunk a partra, ahol néhányan a Balaton-átúszást javasolták (vitorlással), végül egy séta mellett tettük le voksunkat. A csapatépítés mellett szakmai tapasztalatcserére is jutott egy kis idő. Másnap a kommunikáció Internet adta lehetőségeiről, a közösségi oldalakról és a honlapok készítéséről tartott előadást Szintai-Molnár Péter. A képzés – hála mindannyiunk hozzáállásának – interaktívra sikeredett, amit a szervezők nagy örömmel nyugtáztak. (Jut eszembe, a házi feladat elkészítéséről meg ne feledkezzem).

A program következő állomása december 1-2-án Sárváron lesz, ahol a többi HACS is lehetőséget kap a részvételre. Kedves Kollégák, ezt semmiképpen se hagyjátok ki: tegyetek eleget a szervezők meghívásának, vegyetek részt minél többen a tréningen. Jövőbeni munkátokat segíteni fogja, továbbá lehetőséget biztosít számotokra, hogy megismerjétek a VKSZI munkatársait személyesen is.

Ezután egész más érzelmekkel küldöm híreinket a [email protected] -ra vagy töltöm fel eseményeinket a www.umvp.eu -ra, mert mostantól ismerősként, barátként üdvözölhetem azokat, akik a kommunikációs csatorna túloldalán írásaimat fogadják.

Versben is elmondom

Miután felmérték a HACS-ok képzés igényét,
a VKSZI-nél kommunikációs tréning szervezése vette kezdetét.
Kimentek a meghívók, jelentkeztek a HACS-ok,
a füredi Hotel Parkban megjelentek a srácok és a csajok.

Érkezés után gyors szobafoglalás,
a tréning elején 3 perces bemutatkozás.
Sűrű program, megosztott figyelem,
a csoportban nem volt mindig fegyelem.

Kiscsoportos munka során swot-analízis készült,
délutánra a hatalom-érdek mátrix is kiépült.
Mire a nap elért a végéhez,
megismertük, mi szükséges egy rendezvény sikeréhez.

Vacsora után forralt bor, koktél, süti, fagyi volt a desszert,
a csapat egy kis éjszakai sétára ment.
Másnap megtudtuk, hogyan kommunikáljunk a neten,
érjük el célcsoportjainkat a facebook-on, twitteren vagy iwiw-en.

Ebéd után Judit szerenádot és tortát kapott,
így kívántunk Neki boldog születésnapot.
Eredményes volt a képzés, a csoportunk laza,
Új ismeretekkel, gazdag élményekkel tértünk haza.

Grundtner Gábor
munkaszervezet vezető,
Szigetköz - Mosoni-sík LEADER Egyesület

Cikk megosztása