A megmérettetésen azon nappali tagozatos tanulók indulhatnak, akik a jövő május-júniusi vizsgaidőszakban szakmai vizsgát tesznek. A 2010/2011. évi országos tanulmányi versenyek mellett ugyanakkor az idén is sor kerül diákkonferenciákra, illetve hagyományőrző- és emlékversenyekre.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az országos tanulmányi versenyeket a mezőgazdaság, az élelmiszer és a gépészeti szakmacsoport szakterületein működő szakközépiskolák azon nappali tagozatos tanulói számára hirdeti meg, akiknek rendes szakmai vizsgája a versenykiírás tanévének május-júniusi vizsgaidőszakában esedékes – áll a tárca tájékoztatójában.

A tanulók a központi írásbeli, interaktív versenyekre 2010. december 10-ig jelentkezhetnek az iskolák igazgatóinál, a nevezéseket a Magyar Agrárkamara csak az iskoláktól fogadja el. A jelentkezők névsorát – az előző év végén elért eredményeik feltüntetésével – az iskola igazgatója küldi meg 2010. december 15-ig a Magyar Agrárkamarának.

A vidékfejlesztési tárca tájékoztatása szerint az elődöntő versenyekre benevezett végzős tanulók számának megfelelően, a küldő iskoláknak nevezési díjat kell befizetniük a Magyar Agrárkamara számlájára. A verseny 2011. január 21-én 8 órakor kezdődik. A versenyen a tanulók központilag kiadott írásbeli feladatokat oldanak meg, a szakképesítések moduljaiban meghatározott valamennyi írásbeli és interaktív vizsgatevékenységnek megfelelően.

A Magyar Agrárkamara a középiskolák útján hívja meg a második fordulóra az érintett tanulókat. A küldő iskoláknak a döntőben résztvevő tanulók számának megfelelően nevezési díjat kell fizetniük a rendező iskola számára. Az országos döntő 2011. március 16-18-án lesz. A versenyen a tanulók a VM által jóváhagyott és kiadott szóbeli tételsorokból készülnek fel és felelnek a versenybizottságok előtt – áll a tárca tájékoztatójában.

A VM egyetértésével olyan országos versenyeket hirdetnek meg, mint például a Dr. Szepesi László Emlékverseny, a Kiss Ferenc Kupa Erdésztechnikus jelöltek szakmai sokoldalúsági versenye, a Fiatal Virágkötők Alpok-Adria Szakmai Versenye (Savaria Floriade 2011), a Kertészet és Szőlészet Vetélkedő, a VI. Mikoviny Sámuel Térinformatikai Emlékverseny, vagy a Hagyományok, ízek, régiók, Toldi Miklós tudományos diákkonferencia.

További részletes és fontos információk alább, a Csatolmányokból letölthető Pályázati felhívásban olvashatók.

Forrás: VM Sajtóiroda

Cikk megosztása