Projektmegbeszélés Gávavencsellőn

Gávavencsellő Község szennyvízcsatornázása és szennyvíztisztító telep létesítése című projekt egyeztető megbeszélését tartották 2010. június 3-án Gávavencsellőn.

A projekt menedzsment kezdeményezésére a szennyvízberuházás II. ütem előkészítésére a pályázatban résztvevők konzultációs megbeszélésen egyeztették az előkészítés fázisait. A megbeszélést Dr. Karakó László polgármester nyitotta meg, aki ismertette a jelenlegi állapotot és beszámolt a minisztériummal folytatott egyeztetés eredményéről.

*

Tájékoztató az egyszerűsített foglalkoztatásról

A rendezvény helyszíne: 4561 Baktalórántháza, Köztársaság tér 16. I. emelet
A rendezvény időpontja: 2010. május 27. csütörtök 9:00

Az Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ tájékoztatót tartott az alábbi napirendi pontokkal:

1. Az egyszerűsített foglalkoztatás munkajogi kérdései. Előadó: Munkaügyi Felügyelőség munkatársa 2. Álláskeresési támogatásokra vonatkozó szabályok változása. Előadó: Dr. Jenei Zsuzsanna, az Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ Jogi Osztályvezetője.

*

Csillag születik 2. tehetségkutató rendezvény

Idén az Ibrányi László Művelődési Központban rendezték a helyi Árpád Fejedelem Általános és Művészeti Iskola Csillag születik 2. elnevezésű tehetségkutató versenyének döntőjét 2010. június 4-én.

A döntőbe jutott 15 produkciót ének, tánc és hangszeres kategóriákban értékelte a zsűri.

*

Adománygyűjtő segélykoncert Ibrányban

2010. június 5-én az Ibrányi László Művelődési Központ adott otthont annak az adománygyűjtő segélykoncertnek, amelyen a helyi intézmények és civil szervezetek tagjai adtak nívós műsort a Sajó-menti kistelepülések árvízkárosultjai javára.

(képek csatolva a cikkek alatt)

*

II. Magyar Napok Magyon

A rendezvény helyszíne: 4556 Magy, Külterület
A rendezvény időpontja: 2010. június 5. szombat 09:00

Nagy sikere volt a Szabolcs Fejedelem Lovasíjászai Egyesület által szervezett II. Magyar Napok Magyon nevű kulturális és hagyományőrző rendezvénynek. A rendezvény Trianon emlékmű avatással kezdődött.

A kulturális műsorok között lovasbemutató, Magyarvistai Székelyek néptánccsoport előadása, Petraskó Tamás őstörténet kutató előadása, Érpataki asszonykórus, Lovasbetyár bemutató, Szőke István Attila versíró, sólyomreptetés volt megtekinthető.

*

Kistérségi Civil Fórum

A rendezvény helyszíne: 4561 Baktalórántháza Köztársaság tér 16.
A rendezvény időpontja: 2010. június 24. szombat 15:00

Az Észak-alföldi regionális Civil Egyeztető Fórum és az ÉLETFA Segítő Szolgálat Egyesület civil fórumot szervezett "Hatékony érdekképviselet kialakítása az Észak-alföldi régió területfejlesztésben érintett civil szervezetei körében" címmel.

A meghívott vendégek betekintést nyerhettek és bekapcsolódhattak a Civil Egyeztető Fórum (CEF) és a Regionális Fejlesztési Tanács munkájába, tájékozódhattak a CEF tagság feltételeiről, pályázati lehetőségekről. Műhelyfoglalkozáson megvitathatták a kistérség településeinek civil szempontú problémait, a szükségleteket és a fejlesztés lehetséges lépéseit.

*

Tárogatós világtalálkozó Vaján

A rendezvény helyszíne: 4562 Vaja, Vay Ádám Múzeum
A rendezvény időpontja: 2010. június 30-tól július 4-ig

Alkalomhoz illő környezetben, a kuruc hagyományokat ápoló vajai várkastélyban találkoztak ismét, immáron negyedik alkalommal a világ tárogatósai. A hagyományosan magyar hangszer amatőr és profi hívei négy napig voltak a várkastély vendégei.

Ezen idő alatt eszmét cseréltek zenei, szakmai kérdésekről, a tárogatókutatás eredményeiről s a zenei kultúra helyzetéről hazájukban.

*

Felavatták a felújított óvodát Ramocsaházán

Július 17-én Lipők Sándor országgyűlési képviselő, Balogh László kivitelező és Simon József polgármester urak együtt vágták át a nemzeti színű szalagot, és ezzel ünnepélyes keretek között átadták a felújított, korszerűsített óvodát.

Forrás: Közép-Nyírségért és Rétközért Vidékfejlesztési Kh. Egyesület

Cikk megosztása