A termelői szervezetek társulásának termelői szervezet tagját megillető támogatás mértéke az általa a tárgyévet megelőző évben forgalomba hozott termék értékének három százaléka.

A támogatás alapjába be kell számítani a forgalomba hozott termék értékét is.

A meghatározott támogatáson felül többlettámogatást vehetnek igénybe azok a termelői szervezetek, amelyek a rendelet (2) és (3) bekezdése szerint 2010. évben a termelői szervezetek társulása közreműködésével közvetlenül kiskereskedelmi, feldolgozóipari tevékenységet főtevékenységként folytató vállalkozások részére vagy külföldi székhelyű kereskedelmi vállalkozások részére értékesítenek.

A termelői szervezetek társulása termelői szervezet tagjainak a kiegészítő nemzeti támogatás kifizetése iránti kérelmét a bizottsági rendelet 95. cikkének megfelelően a tanácsi rendelet 103d. cikkében hivatkozott támogatás igénylésével együtt, egységes kérelemben a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által rendszeresített és az MVH honlapján legkésőbb 2010. szeptember 30-ig közzétett, a 3. mellékletben meghatározott adattartalmú formanyomtatványon kell benyújtani az MVH-hoz.

A nemzeti kiegészítő támogatás felhasználását a működési program kapcsán 2010-ben felmerült kiadásokkal kell igazolni.

Részletesen a rendeletről és a mellékletekről, a támogatás feltételeiről itt olvashatnak: VM

Cikk megosztása