Támogatást egyebek mellett az IH által előzetesen jóváhagyott szakmai tanulmányok készítésére, a HVS végrehajtásában közreműködők felkészítésére, illetve a HVS-hez és annak megvalósításához kötődő tájékoztatási és információs tevékenységekre lehet igényelni.

A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről szóló 2007. évi XVII. törvény 28. § (1) bekezdése alapján az intézkedésekben való részvétel feltétele, hogy az ügyfél legkésőbb a kérelem benyújtásával egyidejűleg regisztráltassa magát a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatási szerv által vezetett ügyfél-nyilvántartási rendszerben.

Felhívjuk a figyelmet, hogy amennyiben a regisztrált adatok bármelyikében változás következik be, azt a G002 számú nyomtatványon 15 napon belül kötelező bejelenteni a székhely/lakóhely szerint illetékes MVH megyei kirendeltségéhez. A G002 regisztráció módosító lap szintén az MVH honlapjáról érhető el.
Felhívjuk továbbá a figyelmet arra, hogy amennyiben a regisztráció típusa nem „Támogatást igénylő” hanem eltérő („Támogatást nem igénylő, pénzügyi kapcsolattal” vagy „Támogatást nem igénylő, pénzügyi kapcsolat nélkül”), akkor G002 nyomtatvány kitöltésével módosítani kell „Támogatást igénylő”-re.

A kifizetés igénylésének feltételei

A Helyi Vidékfejlesztési Közösségek és a LEADER helyi akciócsoportok részére nyújtott támogatás igénybevételére jogosult az a szervezet, aki a Helyi Vidékfejlesztési Közösségek és a LEADER helyi akciócsoportok részére az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó vidékfejlesztési támogatásról szóló 1698/2005/EK rendelet keretében nyújtott támogatás részletes feltételeiről szóló 141/2008. (X.30.) FVM rendelet 1. számú mellékletében meghatározott jogi személyiséggel rendelkező helyi közösség.

Tehát azon ügyfél jogosult kérelem benyújtására, aki rendelkezik az Irányító Hatóság (továbbiakban: IH) által kiadott elismerő határozattal és a fenti rendeletben meghatározottak szerint jogi személyiséggel rendelkező szervezetként bejegyzésre került.

A kifizetési kérelmeket az MVH által rendszeresített formanyomtatványokon a HACS/HVK székhelye szerint illetékes regionális illetékességű megyei MVH kirendeltségre postai úton nyújthatja be.

A kifizetési kérelmet évente február 1-28., április 1-30., június 1-30., augusztus 1-31., október 1-31., december 1-31. között lehet benyújtani. Az utolsó kifizetési kérelem 2015. augusztus 1-31. között nyújtható be.

További fontos és részletes információk a Csatolmányokban olvashatóak.

Kapcsolódó jogcímek:
§ - EMVA EMVA IV. tengely - LEADER Helyi Vidékfejlesztési Közösségek és a LEADER helyi akciócsoportok finanszírozása

Forrás: MVH

Cikk megosztása